Villa Sorgas
       
     
(entrance & stairway)
       
     
(infinity pool)
       
     
(pool deck)
       
     
(pool area)
       
     
 It was fully designed with a sustainable architectural approach by concentrating on the sun exposure, open-air floor plan to allow cross ventilation, wastewater reuse, minimal environmental impact, and local material sourcing.
       
     
atelier alejandro borrego villa sorgas 6.JPG
       
     
(bamboo chandeliers)
       
     
(dinning area)
       
     
(dinning area)
       
     
(interior)
       
     
(bespoke furniture)
       
     
Villa Sorgas
       
     
Villa Sorgas
(entrance & stairway)
       
     
(entrance & stairway)
(infinity pool)
       
     
(infinity pool)

Location: Lombok, Indonesia

Category: Residential

Year of Completion: 2014

Site Area: 2.000 sqm

Building Area: 400 sqm

Office: Alejandro Borrego

(pool deck)
       
     
(pool deck)

The villa is located on the South of Lombok outside a small fishing village of Gerupuk, Tanjung Aan Bay.

(pool area)
       
     
(pool area)
 It was fully designed with a sustainable architectural approach by concentrating on the sun exposure, open-air floor plan to allow cross ventilation, wastewater reuse, minimal environmental impact, and local material sourcing.
       
     

It was fully designed with a sustainable architectural approach by concentrating on the sun exposure, open-air floor plan to allow cross ventilation, wastewater reuse, minimal environmental impact, and local material sourcing.

atelier alejandro borrego villa sorgas 6.JPG
       
     
(bamboo chandeliers)
       
     
(bamboo chandeliers)

From the construction to the interior design and decoration of the 4-bedroom villa was then built using materials all from Lombok and Bali.

(dinning area)
       
     
(dinning area)
(dinning area)
       
     
(dinning area)
(interior)
       
     
(interior)

Located above the tree line on a hill, the villa’s extensive view of the breath-taking surroundings is supported by the deck on the second floor while overlooking the stunning infinity pool.

(bespoke furniture)
       
     
(bespoke furniture)