Atelier Alejandro Borrego

Chibo Villa

Location: Lombok, Indonesia

Category: Residential

Year of Construction: 2019

Site Area: 1.500 sqm

Building Area: 450 sqm

Office: Alejandro Borrego

Project Team: Eka Wiradana, Wahyudi Putra

https://www.instagram.com/villachibo/

ARCHITECTURE atelier alejandro borrego  lombok11.jpg
atelier alejandro borrego lombok.jpg
 This is requested to be a simple, modern, tropical 4-bedroom-private house for a young and energetic couple.

This is requested to be a simple, modern, tropical 4-bedroom-private house for a young and energetic couple.

collage 3.jpg
 After we studied the site, a red-ish brown colour from the soil of the surrounding nature was found. Thus, we adopted the interesting colour palette into the architecture. It then became the colour of the entire walls of house, making it blend in within the nature.

After we studied the site, a red-ish brown colour from the soil of the surrounding nature was found. Thus, we adopted the interesting colour palette into the architecture. It then became the colour of the entire walls of house, making it blend in within the nature.

ARCHITECTURE atelier alejandro borrego lombok5.jpg
 We oriented the house to the south where the ocean is and gave it a big canopy with climbing plants to protect the house from the direct Lombok strong sunlight coming from the east and the west.

We oriented the house to the south where the ocean is and gave it a big canopy with climbing plants to protect the house from the direct Lombok strong sunlight coming from the east and the west.

 Sitting on a sloped site 75 meters above sea level of Tampah Hills, the sites amazing ocean views to the south gives the house a breath-taking entrance and atmosphere in a tropical surrounding.

Sitting on a sloped site 75 meters above sea level of Tampah Hills, the sites amazing ocean views to the south gives the house a breath-taking entrance and atmosphere in a tropical surrounding.

ARCHITECTURE atelier alejandro borrego lombok8.jpg
 The house was designed sustainably using simple local material such as sand stones, coloured cement, and local teak wood from Lombok, Bali, and other parts of Indonesia.

The house was designed sustainably using simple local material such as sand stones, coloured cement, and local teak wood from Lombok, Bali, and other parts of Indonesia.