TM House
       
     
 Location: Lombok, Indonesia  Category: Residential  Year of Construction: 2019  Site Area: 2.000 sqm  Building Area: 400 sqm  Office: Alejandro Borrego  Project Team: Marvin Chandra, Lia Resyana
       
     
 The villa is located an hour from Lombok Airport in a private estate for seaside homes.  As we began this project, several land conditions were discovered, which are the orientation and the slope of contour. The contour is east facing while south is where the stunning ocean view is.  After careful study, we decided to design the villa using a simple geometry. We proceeded the design as a floating block with a simple roof. Therefore, by being cantilevered on one side, we managed to sit the villa gently on the land while facing the ocean.  To embrace the simplistic concept, we decided to use a minimal palette of colour. Cream-brownish coloured cement from the soil of the site was preferred to cover the house while also giving the villa a local touch and feel.  This 3-bedroom-villa sits 60 meters above sea level with an almost 270 degree panoramic tropical forest was designed to have the main living spaces completely open to allow cross air flow making it more sustainable.
       
     
TM House
       
     
TM House
 Location: Lombok, Indonesia  Category: Residential  Year of Construction: 2019  Site Area: 2.000 sqm  Building Area: 400 sqm  Office: Alejandro Borrego  Project Team: Marvin Chandra, Lia Resyana
       
     

Location: Lombok, Indonesia

Category: Residential

Year of Construction: 2019

Site Area: 2.000 sqm

Building Area: 400 sqm

Office: Alejandro Borrego

Project Team: Marvin Chandra, Lia Resyana

 The villa is located an hour from Lombok Airport in a private estate for seaside homes.  As we began this project, several land conditions were discovered, which are the orientation and the slope of contour. The contour is east facing while south is where the stunning ocean view is.  After careful study, we decided to design the villa using a simple geometry. We proceeded the design as a floating block with a simple roof. Therefore, by being cantilevered on one side, we managed to sit the villa gently on the land while facing the ocean.  To embrace the simplistic concept, we decided to use a minimal palette of colour. Cream-brownish coloured cement from the soil of the site was preferred to cover the house while also giving the villa a local touch and feel.  This 3-bedroom-villa sits 60 meters above sea level with an almost 270 degree panoramic tropical forest was designed to have the main living spaces completely open to allow cross air flow making it more sustainable.
       
     

The villa is located an hour from Lombok Airport in a private estate for seaside homes.

As we began this project, several land conditions were discovered, which are the orientation and the slope of contour. The contour is east facing while south is where the stunning ocean view is.

After careful study, we decided to design the villa using a simple geometry. We proceeded the design as a floating block with a simple roof. Therefore, by being cantilevered on one side, we managed to sit the villa gently on the land while facing the ocean.

To embrace the simplistic concept, we decided to use a minimal palette of colour. Cream-brownish coloured cement from the soil of the site was preferred to cover the house while also giving the villa a local touch and feel.

This 3-bedroom-villa sits 60 meters above sea level with an almost 270 degree panoramic tropical forest was designed to have the main living spaces completely open to allow cross air flow making it more sustainable.